ZEN og kunsten at lytte til røgelse

Der er noget magisk når du sidder og ser hvordan den fine røgfanen fra en røgelsespind danser i luften som sløret fra en elverpige, samtidig med at en afslappende duft breder sig i rummet. Det er Mindfulness til sindet.

De fleste forbinder røgelse med noget religiøst, for du kender det fra den katolske kirke og religioner i Østen.  Men røgelse er meget mere end det.

Vores lugtesans er den eneste af vore sanser der er kemisk, og har direkte forbindelse til dine følelser.
Der går ca. 20 sekunder efter din næse har opfanget en duft til den rammer hjernen, og den er så kompleks, at vort sprog ikke indeholder ord til at forklare en duft. Prøv at fortælle en ven, hvordan en rose dufter. Duften indeholder så mange informationer, at får du en duft i næsen kan du straks forestille dig den ting/oplevelse eller situation, hvor du før har oplevet den duft.

Den rene japanske røgelse renser rummet for negative vibrationer og der går kun ca. 20 minutter før blodet har sent det rundt til alle dine celler og renser din krop og sind.

Hvis du meditere vil røgelsen forstærke meditationen.

For 4-5.000 år siden brugte man røgelse i det gamle Ægypten og Indien og er siden kommet til Japan, der har mange velduftende røgelsesmaterialer.
I Japan hedder røgelse “Koh” og har i over 1.400 år været indbegrebet af ro og fordybelse. Koh er som blomsternes duft – det bringer kontakt til det ikke-fysiske i tilværelsen. Røgelse fjerner dårlig energi i et rum. Det bringer ro i store forsamlinger og skærper sanserne i meditation.

Video

Japansk røgelse

Japansk røgelse – den fineste i verden
Næsten halvdelen af al den røgelse, der bliver solgt i Japan, stammer fra firmaet Nippon Kodo.
De fremstiller noget af den fineste og mest eksklusive røgelse i verden, og har siden 1960’erne stået bag den utroligt populære Morning Star serie. Men Nippon Kodo fremstiller mange andre fine røgelser – deres historie går helt tilbage til 1575, og de har dermed over 400 års erfaring med at forvandle de bedste naturlige råvarer til udsøgte og velduftende røgelser.

Du kan læse meget mere om røgelse i bogen “Zen, mindfulness og japansk røgelse” som vi har i butikken.  ==>

Japansk røgelse er ikke bare røgelse
I Japan hedder røgelse ‘Koh’, og japanerne har i over 1400 år anvendt Koh til åndelig berigelse og som en påmindelse om ro og fordybelse i en travl hverdag. Koh er som blomsternes duft – det bringer kontakt til det ikke-fysiske i tilværelsen. Det renser krop og sind og fjerner dårlige energier i et rum. Det bringer ro i store forsamlinger, det bevarer opmærksomheden i meditation, og det hjælper til at opleve glæden ved at være alene.

Meditative dufte
Røgelse kom til Japan via Kina, hvor Buddhismen var en del af en højt udviklet tradition omkring brugen af dufte i den spirituelle praksis. Denne sammensmeltning af Buddhisme og røgelse nåede Japan i det 6. århundrede, hvor man allerede da var dygtig til at tage en impuls udefra og forfine den. Med tiden blev røgelses-kulturen og håndværkskunsten omkring den udviklet til det sublime, og japansk røgelse er idag den reneste og fineste i hele verden.

Stort udvalg
Vi har 16 røgelses dufte i Morning Star serien, og 5 dufte i Ka Fuh serien.

Der medfølger en lille keramisk holder med hver æske, men du kan også bruge en holder der opsamler asken. Fx en Lotus holder.

God fornøjelse!